2129
Latvijas gaisa satiksme VAS
Gaisa satiksmes vadības dispečers/-e
Latvijas gaisa satiksme VAS
Latvijas gaisa satiksme VAS

Gaisa satiksmes vadības dispečers/-e

Latvijas gaisa satiksme VAS

Par mums: VAS Latvijas gaisa satiksme (LGS) ir nozīmīgs uzņēmums, kas atbild par drošu gaisa kuģu satiksmi mūsu gaisa telpā un ir vienīgais aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējs Latvijā
 
Par darba vietu un darba laiku: darba pienākumi būs jāveic LGS telpās, kas atrodas starptautiskajā lidostā "Rīga" (Muzeju iela 3, Mārupes pagasts, Mārupes novads). Darbs notiek nepārtraukti, tāpēc jābūt gatavam strādāt maiņās ne tikai darba dienās, bet arī svētku dienās un naktīs.
 
Par darba pienākumiem: GSV dispečers ir LGS darbinieks, kurš ir sertificēts un pilnvarots vadīt gaisa satiksmi, lai novērstu sadursmes starp gaisa kuģiem, bet lidlauka manevrēšanas teritorijā starp gaisa kuģiem un šķēršļiem, kā arī lai paātrinātu un uzturētu sakārtotu gaisa satiksmes plūsmu.
GSV dispečers sazinās ar gaisa kuģu apkalpi, izmantojot radio sakarus, un informāciju nodod angļu valodā, izmantojot aviācijas frazeoloģiju.
 
Par GSV dispečeram noteiktajām prasībām: lai kļūtu par GSV dispečeru, ir jāapgūst atbilstošas apmācību programmas, jānokārto paredzētie eksāmeni, ieskaitot angļu valodas eksāmenu (ELPAC), jāsaņem trešās klases veselības apliecība, kas apliecina atbilstību šai profesijai izvirzītajām medicīniskajām prasībām. Pēc visu minēto prasību izpildes VA Civilās aviācijas aģentūra izsniegs GSV dispečera apliecību, kas dos tiesības vadīt gaisa satiksmi.
 
Par apmācībām: visas nepieciešamās apmācības nodrošinās LGS. Apmācības notiks trīs posmos: teorētiskā apmācība, kvalifikācijas apmācība GSV simulatorā un praktiskā apmācība darba vietā LGS.
Apmācībās tiks ietverti tādi priekšmeti kā aviācijas tiesības, gaisa satiksmes pārvaldība, ārkārtas un avārijas situācijas, meteoroloģija, navigācija, gaisa kuģu veiktspēja, cilvēkfaktora ietekme, aprīkojums, sistēmas un radiolokācija, lidlauku virszemes transportlīdzekļu un personāla vadība un citi.
Paredzamais apmācību sākums 2024.gada septembris, kopējais ilgums līdz 24 mēnešiem (teorija apmēram 5 mēneši, kvalifikācijas atzīmju apmācība apmēram 10 mēneši, praktiskā apmācība darba vietā līdz 9 mēnešiem).
Uzsākot teorētiskās mācības, uz aptuveni 15 mēnešiem tiks noslēgts GSV dispečera mācekļa līgums, paredzot stipendiju 700,00 EUR apmērā mēnesī (bruto). Uzsākot praktisko apmācību darba vietā, uz aptuveni 9 mēnešiem tiks noslēgts GSV dispečera studenta līgums, paredzot stipendiju 1250,00 EUR apmērā mēnesī (bruto).

Par darba līgumu: pēc tam, kad students būs saņēmis GSV dispečera apliecību, ar viņu tiks noslēgts pastāvīgs darba līgums. Darbinieks divus gadus ieņems jaunākā GSV dispečera amatu, kam noteikts ikmēneša atalgojums 2610,00 EUR apmērā (bruto). Pēc divu gadu termiņa beigām darbinieks tiks pārcelts GSV dispečera amatā, paredzot ikmēneša atalgojumu 3420,00 EUR apmērā (bruto). Papildus darba algai darbiniekam tiks maksātas koplīgumā paredzētās piemaksas.  
 
Līdzmaksājums:
Par mācībām būs jāveic līdzmaksājums 10`000,00 EUR apmērā, kuru apmācāmajam būs jāsedz par saviem līdzekļiem. Līdzmaksājums jāsamaksā, uzsākot praktisko apmācību (pēc 15 mācību mēnešiem) darba vietā. Nepieciešamības gadījumā LGS palīdzēs noformēt aizņēmumu kredītiestādē. 
 
Par prasībām kandidātiem: lai kvalificētos atlasei, pretendentam jāatbilst virknei normatīvajos aktos noteikto prasību, kā arī jāpiemīt prasmēm, kas nepieciešamas, lai sekmīgi veiktu darba pienākumus.
 
Prasības:
·    nevainojama reputācija;
·    pilngadība
·    ir iegūta augstākā izglītība (ISCED 6.līmenis) vai koledžas izglītība (ISCED 5.līmenim);
·    latviešu valodas zināšanas (C1 līmenis);
·    angļu valodas zināšanas vismaz Intermediate B2 līmenī (pārbaudi atlases ietvaros veiks LGS);
·    tāds veselības stāvoklis, kas nepieciešams, lai saņemtu trešās klases veselības apliecību (MED CLASS 3 apliecība) Komisijas regulas (ES) 2015/340 (2015.gada 20.februāris) sadaļā PART ATCO.MED noteiktajā kārtībā (veselības pārbaudi apmaksā LGS).
 
Prasmes:
·    precizitāte darba izpildē un pašdisciplīna;
·    augsta atbildības sajūta;
·    ļoti labas komunikācijas un sadarbības spējas;
·    spēja strādāt neatkarīgi un patstāvīgi pieņemt lēmumus;
·    laba stresa noturība, saglabājot spēju koncentrēties arī paaugstināta stresa apstākļos;
·    tehniskās un matemātiskās prasmes;
·    analītiska un strukturēta domāšana.
 
Mēs piedāvājam:
·    iespēju kļūt par vienu no prestižās GSV dispečera profesijas pārstāvjiem;
·    darba pienākumu veikšanai nepieciešamās apmācības;
·    konkurētspējīgu atalgojumu;
·    kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas;
·    veselības apdrošināšanu un citu sociālo nodrošinājumu LGS darba koplīguma ietvaros (pēc pārbaudes laika beigām).
 
CV un motivācijas vēstuli lūdzam līdz 2024.gada 21.jūnijam sūtīt sadaļā Pieteikties!
 
Informācija par atlases kārtību:
 
Atlase notiks trīs kārtās:
·      1.kārta (saņemto pieteikumu izskatīšana) vienas nedēļas laikā pēc pieteikšanās termiņa beigām uz atlases 2.kārtu tiks uzaicināti atbilstošākie kandidāti;
·      2.kārta (intervijas LGS telpās, pārrunu laikā tiks pārbaudītas angļu valodas zināšanas un kārtots FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) - testu kopums, kas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējiem palīdz noteikt piemērotākos kandidātus gaisa satiksmes vadības dispečera amatam. Aicinām pirms pārbaudes iepazīties ar testa piemēriem https://feast-training.eurocontrol.int/
·      2.kārtas noslēgumā četri atbilstošākie kandidāti tiks izvirzīti dalībai nākamajā kārtā, kurā paredzēta psihologa intervija.
·      3.kārta (pretendentiem jāsaņem MED CLASS 3 apliecība; ar pretendentiem, kuri būs saņēmuši MED CLASS 3 apliecību, tiks noslēgti GSV dispečeru - mācekļu darba līgumi.
Pēc sekmīgas visu apmācību posmu pabeigšanas un GSV dispečeru apliecības saņemšanas tiks noslēgti pastāvīgi darba līgumi.
 
Lūdzam ņemt vērā, ka pirms stāšanās darbā tiks veikta iepriekšējās darbības pārbaude normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
 
Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Datu pārzinis ir VAS Latvijas gaisa satiksme, reģistrācijas Nr. 40003038621, adrese: Muzeju iela 3. Lidosta Rīga, Mārupes pagasts, Mārupes novads. LV-1053.
 
Atsaucot savu piekrišanu veikt Jūsu personas datu apstrādi, Jūs tādējādi arī atsaucat savu pieteikumu, atsakoties kandidēt darba vakancei, un Jūsu personas dati tiks nekavējoties dzēsti no VAS Latvijas gaisa satiksme datu apstrādes sistēmām. 
 
Брутто-зарплата в месяцБрутто/мес.  € 2610

Место работы

    Rīga, Латвия
    Liepāja

Тип работы

  • Полный рабочий день
Контактное лицо
Latvijas gaisa satiksme VAS

Вебсайт компанииhttps://www.lgs.lv

Регистрационный номер40003038621

Похожие объявления о вакансиях

Internetveikala klientu apkalpošanas speciālists
DelfinGroup AS
Rīga
€ 1500 – 1700
Срок: 29.06.2024
Noliktavas darbinieks/-ce
SIA Aerones Engineering
Rīga
€ 1200 – 1400
Срок: 10.07.2024
Biroju administrators/-e
Giraffe360 SIA
Rīga
€ 2400 – 3200
Срок: 14.07.2024